Informace

O sukralóze

O sukralóze

Sukralóza byla objevena v roce 1976. Bylo provedeno více než 100 vědeckých studií po dobu 20 let,
kdy bylo zjištěno, že sukralóza je bezpečná potravina pro každého.

Co je sukralóza?
Sukralóza je nové nízkokalorické sladidlo používané v různých výrobcích od nápojů po pečené produkty. Je asi 600krát sladší než cukr, ale vzhledem k tomu, že se v lidském těle nemetabolizuje, nedodává žádné kalorie.

Chutná jako cukr
Sukralóza je vyrobena z cukru a chutná jako cukr. Při konzumaci nápoje či pokrmu oslazeného sukralózou, spotřebitel nezaznamenává žádné nepříjemné pachutě. Nástup sladké chuti po požití je rychlý a velmi příjemný.

Stabilní i při vyšších teplotách
Sukralóza je velmi stabilní a zachovává si svoji sladivost i při vysokých teplotách, proto je ideální pro vaření, pečení, zavařování a pasterizaci.

Vhodné i pro diabetiky
Stolní sladidla na bázi sukralózy nemají vliv na využití glukózy, metabolismus sacharidů, vylučování inzulínu nebo vstřebávání glukózy a fruktózy, proto jsou vhodná pro zařazení do jídelníčku osob nemocných diabetem 1. i 2. typu.